Atzīšos, diemžēl vairs neatceros, kā garšoja omītes gatavotie sāļie cepumiņi, taču viņas blociņā atrodamas vairākas sāļo kārumu receptes. Šoreiz izvēlējos izmēģināt recepti, kuras pagatavošanai nepieciešams neliels sastāvdaļu skaits.

Sāļo cepumu recepte

SASTĀVDAĻAS:

200g biezpiena;

200g sviesta vai margarīna;

200g kviešu miltu;

sāls;

ola.

PAGATAVOŠANA:

1. Sajauc biezpienu ar miltiem un sāli.

2. Pievieno gabaliņos sagrieztu margarīnu (sviestu).

3. Mīklu kārtīgi samīca un uz 30 minūtēm noliek ledusskapī.

4. Pēc 30 minūtēm mīklu izrullē, sagriež gabaliņos.

5. Cepumiņus apsmērē ar olu, ja vēlas – pārber ar ķimenēm vai sezama sēkliņām.

6. Cep līdz cepumi kļūst zeltaini.

Sāļie cepumi

MANA PIEREDZE:

Gatavojot cepumus pēc minētās receptes, tie sanāks samērā barojoši, tādēļ tiem, kuri skaita kalorijas, iesaku pievienot nedaudz mazāk sviesta nekā receptē minēts.


Kategorijas: Cepumi

1 atbilde.

  1. Estere saka:

    Mums sanāca ļoti gardi cepumiņi! 🙂

Pievienot komentāru