Domāju, šī vienkāršā ābola rauša recepte ir pa spēkam jebkuram – nekādas mīklas raudzēšanas, mīcīšanas un likšanas ledusskapī. Gandrīz vai varētu teikt – viens un divi, un gatavs! Tik vienkārša recepte, bet gala rezultāts – mmmm, pasakaini labs! Manuprāt, šāda vai līdzīga ābola rauša repcete ir atrodama teju katras omītes recepšu kladītē.

Ābolu rausis

SASTĀVDAĻAS:

Rauša pamatnei:

400g skābā krējuma;

2 glāzes miltu;

1 glāze cukura;

2 olas;

1/2 tējkarote sodas;

āboli.

Rauša virsai:

1 ola;

200g skābā krējuma;

cukurs;

kanēlis.

abolu-kuka1

abolu-kuka4

Ābolu rausis

PAGATAVOŠANA:

1. Sajauc rauša pamatnei domāto skābo krējumu ar miltiem, cukuru, olām un sodu. Visu labi samaisa.

2. Mīklu lej uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

3 Pa virsu kārto nomizotus, daiviņās sagrieztus ābolus.

4. Cep cepeškrāsnī aptuveni 15 – 20 minūtes.

5. Kamēr cepas rauša pamatne, sajauc olu ar skābo krējumu, cukuru un kanēli.

6. Iegūto krējuma masu uzlej rausim un cep vēl aptuveni 5 – 10 minūtes.

Ābolu kūka

MANA PIEREDZE:

Gadījumā, ja mājās nav cepamās plāts, var izmantot arī parastu cepamtrauku, kā to darīju es, jo rezultāts no tā nemainās. Ar rausi var variēt- lejot uz plāts mīklu plānākā kārtā, iegūsi klasisko plātsmaizi, bet, ja biezākā kārtā – gardu ābola kūku. Tik jāatceras, ka otrajā gadījumā rausis būs jācep dažas minūtes ilgāk.


Kategorijas: Kūkas

3 atbildes.

  1. Elīna saka:

    Sanāk tiešām garšīga. Un tagad ābolu laikā kā reiz. Paldies par recepti, izmēģināju un sanāca 🙂

  2. Kristine saka:

    Sanaca vnk looti garshigs!Paldies par receptiti! 🙂

Atbildēt Elīna