Vienkāršs, ātrs našķis, kura recepti var izmantot arī citu kārumu pagatavošanai. Piemēram, zaķaušu. Tikai tādā gadījumā mīkla būs jāsaveļ nevis bumbiņās, bet gan jāizrullē, jāsagriež rombiņos, un to vidū jāiegriež, lai caur caurumu var izvērt abus romba galus.

Pončiku recepte

SASTĀVDAĻAS:

iepakojums kefīra;

200 g skābā krējuma;

2 olas;

milti;

sāls;

cukurs;

vaniļas cukurs;

soda;

eļļa.

Pončiki

PAGATAVOŠANA:

1. Visas sastāvdaļas, izņemot eļļu, kārtīgi samaisa, lai veidotos viendabīga masa.

2. Katliņā uzkarsē eļļu vārīšanai.

3. No mīklas veido bumbiņas (vislabāk izdodas, ja rokas ir samitrinātas ar ūdeni).

4. Izveidotās bumbiņas liek vārīties karstā eļļā. Vāra tik ilgi, līdz kļūst zeltainas.

5. Pasniedz pārkaisītas ar pūdercukuru.

Pončiki


Kategorijas: Saldie ēdieni

2 atbildes.

  1. zane saka:

    cik liels iepakojums kefira? 1litrs?

Pievienot komentāru