Tuvojoties siltākam laikam, gribas izmēģināt receptes, kuru pagatavošana neprasa ilgu laiku un piņķerēšanos ar mīklas rullēšanu, tādēļ šoreiz no omītes krājumiem ceļu dienasgaismā Zemeņu krēmu. Recepte, kas kļuvusi jau teju par klasiku ikvienā mājā.

Zemeņu krēms

SASTĀVDAĻAS:

8 ēdamkarotes saldā krējuma (65g);
400g zemeņu;
6 ēdamkarotes cukura;
2 ēdamkarotes želantīna.

Zemeņu krēms

PAGATAVOŠANA:

1. Saputo saldo krējumu ar cukuru.
2. Putukrējumam pievienot želantīnu un caur sietiņu izberztas zemenes.
3. Krēmu lej trauciņos un liek ledusskapī sastingt.

PIEZĪMES:

1. Ja ir slinkums ķēpāties ar sietiņu, tad zemenes var arī sablenderēt – rezultāts būs līdzīgs.
2. Gatavojot krēmu, pievienoju lielāku daudzumu saldā krējuma nekā norādīts receptē (125g).
3. Dažādībai var pagatavot arī krēmu bez želantīna – būs gardi!


Kategorijas: Saldie ēdieni

Pievienot komentāru