Rupjmaizes saldie ēdieni nekad nav bijuši īpaši populāri mūsu ģimenē. Taču apziņa, ka saldais ēdiens sastāv no rupjmaizes, manī bija radījis apziņu, ka tas nu gan nevar būt garšīgs. Pirmo reizi rupjmaizes kārtojumu pagaršoju laikā, kad strādāju Rokkafejnīcā, jo gribēju zināt, kā gan garšo tas, ko tik daudzi kafejnīcas apmeklētāji pasūta. Atzīšos, man negaršoja. Tādēļ, pirmo reizi nogaršojot maizes zupu, biju patīkami pārsteigta par to, cik gan tā garda. Piedāvāju jums, lasītāji, omītes pavārgrāmatā esošo maizes zupas recepti.

SASTĀVDAĻAS:

200g rudzu maizes;
1,5l ūdens;
1 glāze cukura;
1 tējkarote kanēļa;
1 glāze saldā krējuma;
5 krustnagliņas;
300g ābolu, rabarberu, ērkšķogu vai 200g žāvētu augļu;
citrona vai apelsīna miziņa.

PAGATAVOŠANA:

1. Cepeškrāsnī uz plāts apgrauzdē maizes šķēles.
2. Apgrauzdēto maizi liek katlā, pārlej ar karstu ūdeni, uzvāra un atstāj, lai maize uzbriest.
3. Izmirkušo maizi izdzen caur sietiņu vai, izmantojot mūsdienu tehnikas iespējas, sablenderē.
4. Maizes masai pievieno nomazgātus žāvētus vai sagatavotus svaigos augļus, cukuru, garšvielas un lēni vāra, līdz augļi mīksti.
5. Ja zupai trūkst skābuma, pievieno ābolu sulu vai citronskābi.
6. Zupu atdzesē un pasniedz ar saputotu saldo krējumu.

Maizes zupa

MANAS PIEBILDES:

Zupa sanāk diezgan bieza, tādēļ, ja vēlies šķidrāku, pievieno vairāk ūdens.
Ir cilvēki, kuriem nepatīk citrons, tādēļ bez citrona miziņas var arī iztikt.
Zupu vislabāk pagatavot iepriekšējā vakarā, lai pasniedzot tā būtu kārtīgi atdzisusi un savilkusies ar garšvielām.


Kategorijas: Saldie ēdieni, Zupas

Pievienot komentāru