Iedomājoties par biezpiena kēksu, mutē gribot negribot saskrien siekalas. Iedomājies, drupans kēkss, kas pārliets ar gardu citrona glazūru. Nu gandrīz vai mēli var norīt. Ideāls gardums, ko pagatavot uz svētkiem vai vienkārši tāpat, lai radītu mājās svētku sajūtu.

SASTĀVDAĻAS:

Kēksam:
250g sviesta;
300g vājpiena biezpiena;
250g cukura;
500g miltu;
4 olas;
1/2 glāze sukāžu, rozīņu vai riekstu;
citrons;
šķipsniņa sāls;
paciņa cepamā pulvera
Glazūrai:
180g pūdercukura;
1/2 citrona sulas;
2 ēdamkarotes ūdens.

Biezpiena kēkss

PAGATAVOŠANA:

1. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo.
2. Biezpienu notecina un izberž caur sietu.
3. Saputotam sviestam pa vienai pieputo olas, citrona miziņu un 1/2 citrona sulu.
4. Masai pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri, sāli, sukādes un biezpienu.
5. Visu rūpīgi samaisa.
6. Kēksa veidni ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
7. Mīklu liek kēksa formā un cep aptuveni 50 minūtes 180-200 grādu temperatūrā.
8. Atdzisušu kēksu pārlej ar glazūru, ko pagatavo, samaisot pūdercukuru ar ūdeni un 1/2 citrona sulu.

Biezpiena kēkss

Biezpiena kēkss

PIEZĪMES:

Lai glazūra ātrāk sacietētu, kēksu ar pārlieto glazūru var uz brīdi ievietot siltā krāsnī.
Lai rozīnes, sukādes mīklā nenogrimtu, tās pirms pievienošanas mīklai apviļā miltos.


Kategorijas: Kūkas

Pievienot komentāru