Mana omīte savulaik bija īsta meistare cepumu cepšanā, tādēļ viņas pierakstos atrodama ne viena vien cepumu recepte. Šoreiz saulītē ceļu burkānu cepumus, kuru pagatavošanai viss nepieciešamais, visticamāk, būs atrodamas katrā mājā.

Burkānu cepumi

SASTĀVDAĻAS:

300g burkānu;
200 g cukura;
200g skābā krējuma vai sviesta;
vaniļa vai citrona miziņa;
kanēlis;
naža gals sodas;
2-3 glāzes miltu.

Burkānu cepumi

PAGATAVOŠANA:

1. Burkānus sarīvē.
2. Burkāniem pievieno krējumu vai sviestu, cukuru, garšvielas un sodu.
3. Masai pievieno tik daudz miltu, lai veidotos ar tējkaroti uz plāts uzliekama mīkla.
4. Mīklu uz stundu atstāj ledusskapī.
5. Tad liek uz plāts, kas ietaukota vai klāta ar cepampapīru, un cep līdz cepumi kļūst zeltaini.

PIEZĪMES:

Cepumu mīklu var izklāt arī uz plāts un pēc tam, kad tā izcepusies, sagriezt gabaliņos.
Iesaku izmēģināt mīklai pievienot klāt arī rozīnes, lai tie būtu vēl sulīgāki.


Kategorijas: Cepumi

Pievienot komentāru