Manā atmiņu krājumā iespiedusies kāda īpaši spilgta epizode. Omītes virtuvē pie galda sēžu es, opītis, omīte, fonā skan Stabulnieka dziedātā “Nāk rudens izgreznot Latviju”, un mēs visi ēdam boršču. Vēl tagad atceros, ka tad, kad apēdu visu porciju, zupas šķīvja apakšā varēja ieraudzīt sēnītes attēlu. Spilga epizode, vien žēl, ka tagad dzīvē to vairs nevar atkārtot, taču vienu gan var mēģināt… Var pagatavot omītes gatavoto boršču.

Borščs

SASTĀVDAĻAS:

neliela kāpostgalviņa;
burkāns;
viena liela vai pāris mazākas bietes;
pāris kartupeļu;
pāris sīpolu;
3 ēdamkarotes tomātu pastas;
lauru lapas;
sāls;
pipari;
eļļa;
ķiploka daiviņa;
1/2 ēdamkarote cukura.

Borščs

PAGATAVOŠANA:

1. Katlā ielej nedaudz eļļas, kad tā sakarsusi, liek katlā salmiņos sagrieztu bieti, burkānu, sīpolus, kartupeļus un visbeidzot arī kāpostus.

2. Dārzeņus nedaudz apcep un pēc tiem pārlej ūdeni (tik daudz, lai pārklātu dārzeņus) un sautē aptuveni 20 minūtes. Sautē uz nelielas uguns, nenoņemot katla vāku.

3. Pēc 20 minūtēm dārzeņiem pielej verdošu ūdeni un turpina vārīt.

4. Kad dārzeņi kļuvuši mīksti, zupai pievieno pannā sakarsētu tomātu pastu, sāli, cukuru, melnos piparus, lauru lapas un sarīvētu vai spiedē izspiestu ķiploka daiviņu.

5. Tiklīdz zupa uzvārījusies, to noņem no uguns.

Borščs

PIEBILDES:

Lai dažādotu garšu, iesaku zupai pievienot arī ķimenes un nedaudz etiķi.


Kategorijas: Zupas

Pievienot komentāru