Kādreiz tik brīvi nebija pieejamas dažādas aizjūru garšvielas, garšaugi, īpaši krēmi u.tml. brīnumi, tādēļ saimnieces izlīdzējās ar to, kas atrodams mājās. Un, jāteic, ka no pavisam vienkāršām lietām tapa jo sevišķi gardi ēdieni un kārumi. Kā, piemēram, manas omītes ceptā magoņu kūka. Elementāri pagatavojama, teju visas sastāvdaļas atrodamas mājās.

Magoņu kūka

SASTĀVDAĻAS:

150g cukura;
150g magoņu;
300g miltu;
2 olas;
1 paciņa vaniļas cukura;
1 paciņa cepamā pulvera;
1/2 tējkarote rīvētas citrona miziņas;
250ml piena.

Magoņu kūka

PAGATAVOŠANA:

1. Piestā saberž magoņu sēkliņas.
2. Olām atdala baltumu no dzeltenuma.
3. Baltumus saputo stingrās putās.
4. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, magones, miltus, vaniļu, citrona miziņu un pienu. Visu samaisa viendabīgā masā.
5. Iegūtajā masā iecilā olu baltumus un cepamo pulveri.
6. Kūkas formu izklāj ar cepampapīru vai izkaisa ar rīvmaizi un lej iekšā mīklu.
7. Mīklu formā izlīdzina un liek cepties 180 grādos līdz kūka gatava.

Magoņu kūka


Kategorijas: Kūkas

1 atbilde.

  1. Dagnija saka:

    Paldies par recepti, mēs izcepām, ļoti, ļoti garda kūka!! Un cepām atkal, jo ātri apēdās un visiem gribējās vēl 🙂

Pievienot komentāru