Omītes arsenālā ir ne tikai tradicionālie auzu pārslu cepumi, bet arī kaut kas mazliet savādāks – ar ķiršiem un medu. Izklausās gardi, ne tā? Un garšo vēl labāk nekā izklausās.

Auzu pārslu cepumi

SASTĀVDAĻAS:

125g sviesta;
80g medus;
1 ola;
160g miltu;
1 tējkarote cepamā pulvera;
90g auzu pārslu;
100g kaltētu ķiršu.

Auzu pārslu cepumi

PAGATAVOŠANA:

1. Mīkstu sviestu saputo ar medu un olu.
2. Masā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri.
3. Mīklai pievieno auzu pārslas un sakapātus ķiršus, visu kārtīgi samaisa.
4. Pannu izklāj ar cepampapīru un liek uz tās tējkarotes lieluma mīklas piciņas.
5. Starp cepumiņiem atstāj pāris centimetru atstarpi.
6. Cep 180 grādu karstumā aptuveni 15 minūtes.

Auzu pārslu cepumi


Kategorijas: Cepumi

Pievienot komentāru