Banāni savulaik bija eksotika. Pēc tam, kad tika nostāvēts labs laiks veikala rindā, mājās tika atgādāti banāni. Vēl zaļi. Tad nu tos mājās loloja līdz brīdim, kad tie kļuva skaisti dzelteni. Protams, banāni reti sasniedza tādu stadiju, kad tie ir mīksti kā sviests, bet varbūt tieši tādēļ vēl līdz šim brīdim man vislabāk garšo banāni, kuri ir tik tikko nogatavojušies, vēl nedaudz zaļgani. Tā teikt, bērnības garša.

Šokolādes krēms

SASTĀVDAĻAS:

250g piena;
40g tumšās šokolādes;
25g cukura;
8g želatīna;
100g banānu;
50g saldā krējuma.
(sanāks 2 brangas porcijas vai 3 mazākas)

Šokolādes krēms

PAGATAVOŠANA:

1. Karstā pienā izšķīdina šokolādi un cukuru.
2. Pienam pievieno uzbriedinātu želatīnu un maisa, līdz tas pilnībā izkusis.
3. Pienu lej saldēdiena trauciņos, kuros jau iepriekš salikti ripiņās sagriezti banāni.
4. Liek ledusskapī.
5. Kad šokolādes želeja sastingusi, to rotā ar saputotu saldo krējumu un banāna ripiņām.

Šokolādes krēms


Kategorijas: Saldie ēdieni

Pievienot komentāru