Jāatzīst, ka pirmo reizi šos salātus nogaršoju, tos bija pagatavojusi mamma, savukārt viņa recepti esot aizguvusi no darba kolēģes. Liels bija mans pārsteigums, kad ieraudzīju, ka salātu recepte atrodama arī omītes kladītē, tiesa gan, neatceros ne reizi, kad viņa tos būtu gatavojusi. Bet jūs pamēģiniet, ir ļoti vienkārši, ātri un, kas galvenais, nepieciešamas vien dažas sastāvdaļas.

Aknu salāti

SASTĀVDAĻAS:

500g vistu aknu;
sīpols;
majonēze vai krējums;
4 vidēja izmēra sālīti (der arī marinēti) gurķi;
sviests cepšanai.

Aknu salāti

PAGATAVOŠANA:

1. Sagriež vistu aknas nelielos gabaliņos un liek uz pannas sviestā cepties.
2. Aknām pievieno sagrieztu sīpolu.
3. Kamēr cepas aknas, smalki sagriež gurķus.
4. Kad aknas gatavas, tās pārliek bļodā un pievieno sagrieztos gurķus.
5. Visu samaisa ar majonēzi vai krējumu.

Aknu salāti


Kategorijas: Pamatēdieni, Salāti

Pievienot komentāru