Šķiet, manas omītes pierakstos var atrast vismaz piecas dažādas Skudrupūžņa receptes. Vienu vienkāršāku, otru sarežģītāku, trešo ātri pagatavojamu, bet vēl kādu tādu, kurā nesaproti, no kura gala sākt gatavot. Šī konkrētā recepte patiks tiem, kuriem mājās nav cepeškrāsns, kā arī tiem, kuriem patīk našķoties, taču netīk ilgu laiku pavadīt virtuvē. Tā teikt, ceļam galdā Skudrupūzni, kurš noteikti sanāks katram.

Skudrupūznis

SASTĀVDAĻAS:

400g cepumu (Klasiskie Selgas cepumi);
1 kārbiņa kondensētā piena;
100g magoņu.

Skudrupūznis

PAGATAVOŠANA:

1. Neatvērtu kondensētā piena kārbu 2 stundas vāra ūdenī (iesaku gan izmantot uzreiz veikalā nopērkamu vārītu kondensēto pienu).
2. Cepumus sadrupina.
3. Sadrupinātus cepumus sajauc ar kondensēto pienu un magonēm, atstājo pāris tējkarotes magoņu kūkas apkaisīšanai.
4. No masas veido vienu lielu vai vairākus mazus skudrupūžņus, kurus pārkaisa ar magonēm.

Skudrupūznis skudrupuznis


Kategorijas: Kūkas

Pievienot komentāru