Ja kāds man vaicātu, ar kādiem cepumiem man asociējas bērnība, noteikti starp nosauktajām atbildēm būtu arī cepumiņi, kuri nedaudz atgādina šaha laukumu vai gliemezīšus, jo tajos ievijušās divas krāsas – baltā un melnā, šokolādes un “parastā” mīkla. Lai gan neatceros, ka kādreiz omīte tādus būtu gatavojusi (vienmēr tos pirkām veikalā jau gatavus), viņas recepšu grāmatiņā gan var atrast vienu recepti, kas garšo un izskatās pēc īstas bērnības.

Šokolādes cepumi

SASTĀVDAĻAS:

250g miltu;
1/2 tējkarote cepamā pulvera;
1/2 tējkarote sāls;
250g sviesta;
250g cukura;
2 olas;
1 apelsīns;
100g kakao.

Šokolādes cepumi

PAGATAVOŠANA:

1. Saputo sviestu ar cukuru un 2 olu dzeltenumiem.
2. Iegūtajai masai pievieno sarīvētu apelsīna miziņu un no apelsīna izspiestu sulu. Visu kārtīgi samaisa.
3. Masā pakāpeniski iesijā miltus, cepamo pulveri un sāli, visu samaisa, lai neveidotos kunkuļi.
4. Mīklu sadala divās daļās.
5. Vienai mīklas daļai pievieno kakao pulveri, otru mīklas daļu atstāj bez piedevām.
6. Abas mīklas liek uz stundu ledusskapī.
7. Pēc stundas izrullē šokolādes mīklu un tai pa virsu liek izrullētu “parasto” mīklu.
8. No mīklas izveido rullīti, kuru sagriež nelielos gabaliņos un kārto uz plāts, atstājot starpā nelielu atstarpi, jo cepumiņi cepšanās laikā nedaudz “pieaug platumā”.
9. Ja vēlas, cepumiņus var apsmērēt ar olas baltumu.
10. Cep 180 grādu karstumā, kamēr gatavi.

Šokolādes cepumi


Kategorijas: Cepumi

2 atbildes.

  1. Agnese saka:

    Sveiki! Cik daudz vajag apelsīnu miziņu-no visa apelsīna vai tikai daļu? Baidos, ka nesanāk pārāk sūra garša 😊

    • Banija saka:

      Pievienoju tikai nedaudz. Pēc izjūtām (omītei receptēs bieži nav minēts konkrēts daudzums, jāvadās pēc intuīcijas).

Pievienot komentāru