Maldīgi būtu domāt, ka manas omītes pierakstos ir atrodami tikai klasiski ēdieni, kā, piemēram, medus kūka, borščs utt., nē! Kā izrādās, omīte ir kādreiz cepusi (vai arī gribējusi cept, tādēļ pierakstījusi recepti) arī cepumus ar kokosriekstu skaidiņām un vēl dažādus kārumus, par kuriem, kā mums patlaban šķiet, pirms pārdesmit gadiem dzīvojušie cilvēki pat nav varējuši iedomāties. Bet, izrādās, mēs kļūdāmies. Šoreiz ceļam saulītē cepumus ar kokosriekstu skaidiņām. Vieglus, gaisīgus un arī svaigus (citrona nopelns).

Kokosriekstu cepumi

SASTĀVDAĻAS:

125g sviesta;

50g cukura;

1 ola;

1 citrons;

vaniļas esence;

mandeļu esence;

125g miltu;

100g kokosriekstu skaidiņu;

saujiņa glazētu ķiršu, riekstu vai sukāžu.

Kokosriekstu cepumi

PAGATAVOŠANA:

1. Sviestu samaisa ar cukuru.

2. Sviesta masai pievieno 1 olas dzeltenumu, 1 citrona miziņu, 1/2 citrona sulu, pāris pilienus mandeļu un vaniļas esenci, kā arī miltus. Visu samaisa viendabīgā masā.

3. Mīklu liek ledusskapī uz aptuveni 30 minūtēm (maksimums 1 stunda).

4. No mīklas veido bumbiņas, tām pa vidu ieliekot glazētu ķirsi, riekstu vai sukādi.

5. Iegūto bumbiņu iemērc olas baltumā un pēc tam apviļā kokosriekstu skaidiņās.

6. Cep aptuveni 15 minūtes 180 grādu karstumā.

Kokosriekstu cepumi


Kategorijas: Cepumi

Pievienot komentāru