Izlasot recepti nodomāju, ka šāds pīrāgs nu gan omītes virtuvē nav ēsts. Tomēr, kad nogaršoju pirmo kumosu, gluži kā ar laika mašīnu atgriezos savā bērnībā, jo pēc garšas atpazinu omītes visbiežāk gatavoto pīrāgu. Un saprotams, kāpēc – nav daudz sastāvdaļu un arī pagatavošana kaulus nelauž. Piedevām, Ātrais pīrāgs ir lielisks variants, kā “piebeigt” aizsāktās ievārījumu burciņas.
Ātrā pīrāga recepte

SASTĀVDAĻAS:

400g miltu;
2 olas;
1 glāze kefīra vai rūgušpiena;
1 glāze ievārījuma (var būt arī ierūdzis);
100g cukura;
1 tējkarote sodas.

Rūgušpiena pīrāgs

PAGATAVOŠANA:

1. Ievārījumu sajauc ar sodu un atstāj uz 5 minūtēm.
2. Ievārījumam pielej kefīru, pievieno cukuru, olas, miltus un visu labi samīca.
3. Mīklu lej ietaukotā veidnē, kas izkaisīta ar miltiem, mannu vai rīvmaizi.
4. Cep aptuveni 20 minūtes 180-200 grādu karstumā (no pieredzes saku, ka nepieciešams cept nedaudz ilgāk par norādītajām 20 minūtēm).

Ātrais pīrāgs


Kategorijas: Kūkas

1 atbilde.

  1. helena saka:

    loti gardi paldies par recepti

Pievienot komentāru