Atceros, ka omītes gatavotā debesmanna jeb uzputenis bija KAUT KAS. Tik gaisīgs, gards, ne par skābu, ne par saldu. Tik labs un pūkains kā mākoņi, kas paši izkūst uz mēles. Izmēģiniet arī paši. Varu likt galvu ķīlā, ka sanāks izcili.

SASTĀVDAĻAS:

1 glāze dzērveņu;
200g cukura;
100g mannas;
750ml ūdens;
vaniļa vai citrona miziņa.

debesmanna

PAGATAVOŠANA:

1. Dzērvenes noskalo, un izberž caur sietiņu.
2. Ogu miziņas pārlej ar ūdeni un vāra 5 minūtes.
3. Pēc tam novārījumu izkāš, šķidrumam maisot pievieno mannu un uz lēnas uguns vāra 15 minūtes.
4. Masai pieber cukuru, ļauj vēlreiz uzvārīties, pēc tam pievieno izspiesto sulu, sarīvētu citrona miziņu vai vaniļas cukuru un nedaudz atdzesē.
5. Kad masa padzisusi, to saputo, līdz tā kļūst gaiša, čaugana un tās apjoms ir palielinājies vismaz dubultā.
6. Pasniedz ar pienu.

uzputenis

PIEZĪMES:

Masu vēlams atdzesēt strauji, trauku ieliekot aukstā ūdenī.
Uzputeni nedrīkst pārputot, jo tad tas kļūs ūdeņains un negaršīgs.


Kategorijas: Saldie ēdieni

Pievienot komentāru