Klāt laiks, kad kā ilgi gaidīts goda viesis mūsu virtuvēs ienāk ķirbis. Atceros, ka viens no omītes absolūtajiem šedevriem bija marinēti ķirbji ar cidonijām. Tik gardi, ka ne atrauties no burciņas. Tomēr tas nebūt nav vienīgais ēdiens, ko pagatavot no ķirbja – lūk, ķirbji krējuma mērcē. Ēdiens izdosies pat tiem, kuri virtuvē mēdz ieiet reizi nedēļā vai retāk.

SASTĀVDAĻAS:

1kg ķirbju;
1 glāze krējuma;
1/2 glāze asās tomātu mērces;
sāls;
kviešu milti;
sviests vai margarīns.

Cepti ķirbji

PAGATAVOŠANA:

1. Notīrītas plānas ķirbju šķēlītes pārkaisa ar sāli, apviļā miltos un sviestā apcep brūnas.
2. Apceptās ķirbju šķēlītes kārto katliņā, pārlej ar krējumu, aso tomātu mērci un cepeškrāsnī sautē aptuveni 15 minūtes.

Cepti ķirbji


Kategorijas: Pamatēdieni

Pievienot komentāru