Laikam maldīgi būtu domāt, ka senākos laikos tika gatavotas tikai tādas tortes, kuru pagatavošanai vismaz viena diena jāpavada virtuvē, stāvot pie plīts. Izrādās, ka nebūt ne. Omītes recepšu krājumos ir arī kāda torte, kuru pagatavot var pat tie, kuriem mājās nav cepeškrāsns, jo nekas nav jācep.

Biezpiena torte

SASTĀVDAĻAS:

Pamatnei:
1 paciņa cepumu;
2 paciņas biezpiena (kopā 400-500g);
1/2 paciņa sviesta (kopā 100g);
2 olas dzeltenumi;
1 ēdamkarote ūdens vai piena;
3 ēdamkarotes cukura;
1/2 tējkarote kanēļa;
2 tējkarotes vaniļas cukura;
1 liels banāns.

Tortes virsai:
200g saldā krējuma;
1 tējkarote cukura;
1 tējkarote vaniļas cukura;
svaigi augļi/ogas rotāšanai.

Biezpiena torte

PAGATAVOŠANA:

1. Sadrupina cepumus.
2. Mīkstu sviestu sakuļ un pievieno cepumiem. Pievieno arī karoti piena (vai ūdens), kanēli un visu kārtīgi samaisa.
3. Tortes formu izklāj ar cepampapīru un tajā liek sagatavoto masu, ko vienmērīgi, piespiežot izlīdzina pa visu formas pamatni.
4. Olu dzeltenumus saputo ar 3 ēdamkarotēm cukura.
5. Olu masai pievieno biezpienu, pieber 2 tējkarotes vaniļas cukura. Visu samaisa.
6. Sīki sagriež banānu un iemaisa to biezpiena masā.
7. Masu liek veidnē virs cepumiem, izlīdzina un liek uz pāris stundām ledusskapī.
8. Pēc izņemšanas no ledusskapja to ar nazi atdala no veidnes malām. Izņem no veidnes un liek uz šķīvja.
9. Bļodiņā saputo saldo krējumu ar 1 tējkaroti cukura un tējkaroti vaniļas cukura.
10. Saputoto maso liek tortei pa virsu, izlīdzina un grezno ar svaigiem sagrieztiem augļiem/ogām.

Biezpiena torte




Kategorijas: Kūkas

Pievienot komentāru