Šķiet, vienkāršāks un klasiskāks vakariņu, pusdienu ēdiens nemēdz būt. Gulaša pagatavošanai nav nepieciešami īpaši šefpavāra dotumi vai arī sastāvdaļas, kuras ar uguni nesameklēt. Pavisam vienkārši, bet bezgala gardi un sātīgi.

SASTĀVDAĻAS:

500g liesas cūkas vai liellopa gaļas;
1 – 2 sīpoli;
1 ēdamkarote miltu;
2 ēdamkarotes tomātu pastas;
2 ēdamkarotes krējuma;
sāls;
taukvielas cepšanai.

Gulašs

PAGATAVOŠANA:

1. Gaļu sagriež gabalos un liek sakarsētā taukvielā uz pannas strauji apcept.
2. Kad gaļa apcepusies, pievieno šķēlītēs sagrieztus sīpolus.
3. Kad sīpoli kļuvuši zeltaini, gaļu un sīpolus ievieto sautējamā katlā.
4. Sautējamā katlā sīpoliem un gaļai pievieno vārošu ūdeni, sāli, tomātu pastu un aizvākotā katlā sautē.
5. Sautēšanas procesā uzmani, lai katlā nepietrūktu šķidruma un nepieciešamības gadījumā to papildini ar ūdeni.
6. Kad gaļa ir mīksta, pievieno krējumā izmaisītus miltus.
7. Visu maisot karsē, līdz šķidrums uzvārās un sabiezē.

Gulaša recepte

KOMENTĀRI:

Gulašu vari papildināt ar burkāniem vai papriku.


Kategorijas: Pamatēdieni

Pievienot komentāru