Ja būtu tāds klasisko cepumu tops, tad šie, manuprāt, tajā ieņemtu stabilu vietu. Un kā gan savādāk – visvienkāršākās sastāvdaļas, zināma garša un, patiesībā, tik garšīgi, ka daļa no tiem pazudīs bez pēdām vēl uz pannas esot.

SASTĀVDAĻAS:

200g sausa biezpiena;
200g kviešu miltu;
200g sviesta;
50 – 100g cukura (iesākumā pievienoju 75g, bet vēlāk piebēru vēl nedaudz);
1 ola;
1/2 citrona;
tējkarote dzeramās sodas;
marmelāde vai rozīnes (ja vēlas)

IMG_7249

PAGATAVOŠANA:

1. Izsijātiem miltiem pievieno cukuru un biezpienu, ar nazi iekapā sviestu.
2. Pievieno sakultu olu, sarīvētu citrona miziņu un citrona sulā izšķīdinātu sodu.
3. Visu sajauc viendabīgā masā un uz 10 minūtēm noliek ledusskapī.
4. No mīklas veido cepumiņus, kurus, ja vēlas, rotā ar marmelādes gabaliņiem vai rozīnēm.
5. Cep 180 grādu karstumā aptuveni 10 minūtes.

Biezpiena-cepumi (2)

PIEZĪMES:

Es citrona miziņu aizstāju ar rabarberu pulveri, savukārt, lai cepumi būtu jautrāki, daļai mīklas pievienoju biešu, jāņogu un melleņu pulverus. Veselīga krāsviela.


Kategorijas: Cepumi

Pievienot komentāru